dimarts, 22 de maig del 2012

VISITA AL MONUMENT DE LA SARDANA

Avui dia 22 de maig, l’alumnat de 2n d’ESO ha fet una escapada cap al monument de la sardana, que trobem a l’entrada de Guissona. Els artistes de la mateixa, l’Agnès Plà i en Jaume González, ens han acompanyat per fer-nos una acurada explicació de tot el procés de creació i del significat i simbolisme que conté la seva obra. Tots i totes agraïm la seva col·laboració i el temps dedicat. Avui sabem alguna cosa més de l’art urbà del nostre estimat municipi. Gràcies!

diumenge, 13 de maig del 2012

Àrea d' Educació Física - Ritme pel cos i ritme per l'ànima

Des de l'Àrea d' Educació Física es té cura del cos i de l'ànima, entenent que és la suma dels dos qui fa molt més gran la persona. Us deixem mostra de com es pot fer esport i enriquir l'ànima.

Ja us vam parlar fa uns dies de la nostra magnífica estada a la Residència-Fundació Agropecuària de Guissona. Però tenim unes imatges que us permetran entendre molt millor a què ens referim quan diem "magnífica".


 Del bracet, fem camí. I si sempre caminéssim amb la força i voluntat d'aquells que avui són ancians,

 de ben segur el camí seria més meditat, reposat, tranquil i reflexiu.



I si durant aquest camí, de bracet, ajudant-nos mútuament, aprenguéssim a escoltar, 

i aprenguéssim a comptar abans de contestar,

i aprenguéssim a contenir el primer que ens passa pel cap o pel cor, 

 i acceptésim els consells, i les paraules, d'aquells a qui avui diem ancians,

i aprenguésim, com ells, a viure amb les limitacions i els obstacles que la vida ens brinda, sovint a contracor, 


l'exercici espritual seria immens i ens enriquiria i el camí seria més planer i la vida més fructífera! Per sempre més!

I activitats com aquesta que hem realitzat des de l'Àrea d' Educacíó física són un regal.

Com ho és també el vídeo que ara veureu, si cliqueu aquí:  


Què us podem dir? Doncs que fem els possibles perquè el nostre cos i la nostra ànima-esperit-cor bateguin al mateix ritme; no cal que hi hagi sincronia entre ambdós però si cal que hi hagi treball i esforç en tots els àmbits que ens formen i ens fan crèixer.

dissabte, 12 de maig del 2012

Els alumnes d'ESO, de colònies a Gombrèn

Els alumnes d'ESO, de colònies a Gombrèn
Gombrèn (Marçal Jounou).- El dijous i el divendres, 3 i 4 de maig, els alumnes de primer i segon d'ESO del col·legi Mare de Déu del Roser van anar de colònies a Gombrèn, un petit poble situat al límit de la comarca del Ripollès en el que va néixer el fundador de la congregació de religioses que van fundar la seva escola, les Dominiques de l'Anunciata. 
Els alumnes van sortir de Guissona a les nou del matí, i van arribar a Gombrèn a tres quarts de dotze, o sigui, dues hores i mitja d'autocar. Quan van arribar a la masia on s'allotjarien durant aquella nit, les mestres els hi van explicar les normes i els van donar una hora de joc lliure, per després, anar a dinar.
A les cinc de la tarda, es van presentar les dues monitores que els hi farien les activitats, i després van anar capa a Gombrèn caminant, que està a uns deu minuts de distància. Allà van fer una gimcana i unes dominiques els van ensenyar la casa del Pare Coll.
Quan van arribar de nou a la masia, els van donar estona lliure, i després de sopar van fer el joc de nit, al bosc que ha ha darrera la casa de colònies. Acabat el joc de nit, tots els alumnes van anar a "dormir".
L'endemà a primera hora van esmorzar, i tot seguit van anar a fer una activitat al riu.
Finalment, van anar a dinar i van marxar una hora abans del previst, ja que l'autocar ja els esperava i tothom estava preparat.


dimarts, 8 de maig del 2012

COLÒNIES GOMBRÈN 3 I 4 DE MAIG

Els alumnes d’ESO el passat 3 i 4 de maig van marxar de colònies al poble de la comarca del Ripollès, Gombrèn. Una de les especialitats d’aquest municipi es remunta al 1812, any en què va néixer allà mateix el fundador de les nostres escoles, Francesc Coll i Guitart, el nostre benvolgut Pare Coll.
                                                                                             Vista de Gombrèn


Aquests dos dies van ser del tot ben aprofitats. Primerament, vàrem arribar a la casa de colònies Mas Coromines cap allà a quarts de dotze. La masia es troba en un entorn privilegiat, abraçant-la la Vall del Merdàs. Després d’un dinar d’allò més natural, ens vam aventurar pels camins que duien al poble de Gombrèn.  

                                                                                                Mas Coromines

                                                                                                       Dinar


En arribar a la vila, nois i noies van fer diferents activitats: jocs d’orientació, de coneixement de l’entorn i del poble. Després de berenar (pa amb xocolata per recuperar forces), una de les germanes dominiques de la casa del Pare Coll ens va convidar a fer una visita a la casa on ell va néixer. En acabat, vàrem tenir el privilegi de veure per dins l’església parroquial de Santa Magdalena.         

                                                                                  Retaule de l'església

                                                                                           Activitat d'orientació
                                               Activitats a Gombrèn

                                                                                             
 Després de tornar al Mas, tenir un temps d’esbarjo i sopar com reis, l’hora del joc de nit havia arribat. Els estudiants es van endinsar en el bosc, amb lots en mà i van fer diferents jocs en grup. Però… la festa no s’acabà aquí! Pocs van ser els que dormiren a la nit, doncs ja es ben sabut que l’hora del pijama era la més esperada. Rialles, balls i xerrades van ser les millors aliades per concloure el primer dia.

                                                                                                   Marina i Emma
                                                                     
L’endemà… difícil va ser posar-nos les piles. La son podia amb alguns, però tot i així l’activitat del matí va ser un èxit. Vam anar a la riera de vora la casa i allà vàrem fer una gran descoberta: la vida de sota les pedres! Vàrem trobar capgrossos, larves de mosquits, sangoneres, escorpins de riu i molt altres invertebrats.                

                                                                                                           A la riera
                                                                                                          Capgròs
                                                                       Activitat : descoberta de la riera
 
Finalment, l’hora de marxar va arribar. Tot recollit, motxilles i cap a l’autocar. En definitiva, una gran experiència poder compartir aquests dies junts. De record, deixarem l’enllaç amb les fotografies de les convivències en els pròxims dies.

                                                      Foto de grup