dijous, 31 de desembre del 2015

Teatre: "El nas de Satanàs". 3r ESO

Dins del projecte de codocència de llengua catalana, hem treballat aquest primer trimestre l'art de l'expressió i escenificació a partir d'una obra de teatre curteta adreçada als més petits, el Nas de Satanàs, de Lluís Solé i Perich.

Comencen els assajos:

 
 


 
Últims preparatius... uns selfies per ambientar-nos i escalfar motors
 

 
I comença l'espectacle!!!


Ens acomiadem dels més petits:





dimarts, 15 de desembre del 2015

Projecte de Tecnologia 2n ESO. Vehicles aeropropulsats

Partint del treball minuciós al taller, d'uns coneixements elementals d'electricitat i d'unes ganes boges per competir, hem aconseguit crear els nostres propis vehicles aeropropulsats i hem fet una cursa d'autèntic nivell.


dimarts, 1 de desembre del 2015

Cartell i tríptic de la Fira d'entitats per la Marató de TV3 a Guissona

Aquest any l’ajuntament ens ha confiat la responsabilitat de dissenyar el cartell i el tríptic de la Fira d’entitats que es celebra els dies 12 i 13 de desembre, amb  motiu de la Marató de TV3.
Els alumnes de 3r i 4t d’ESO han  fet una gran tasca amb les eines de disseny gràfic per crear imatges  per una campanya publicitària real, on la informació visual i escrita de la composició tenen una funció  fonamental: poder  captar l’atenció del públic i fer-li arribar la informació de forma clara i directe.
Hem de felicitar a tots els alumnes participants, ha sigut molt difícil decidir els dissenys guanyadors, però al final els treballs escollits que apareixeran a l’espai públic de Guissona són els següents:

3r d'ESO. Cartell. Dissenyadors: Josep López, Zaira Ramírez, Carlota Gomà, Marta Querol

























4t d'ESO. Tríptic. Dissenyadora: Laura Tena



























Moltes felicitats i un agraïment de part de l'escola i l'ajuntament de Guissona.


"Pinta la Marató", per 1r d'ESO.

L’escola FEDAC es suma al concurs “Pinta la Marató ”. Aquest any  concedirà el premi  al cartell que millor tracti el concepte de la diabetis i l’obesitat, malalties que centraran La Marató del 2015, tot valorant la sensibilitat humana i artística dels alumnes.

Aquest any els alumnes de 1r d’ESO han dissenyat i pintat aquesta magnífica obra. 

Espero que guanyin.


dilluns, 30 de novembre del 2015

Little Red Riding Hood acted out by some students of 3rd ESO.














Si voleu veure a les alumnes de 3r d’ESO interpretant el conte de la caputxeta vermella, feu clic AQUÍ

Vídeocurrículums 4t ESO



Com ens veiem?
Sabem com som? 
Quins són els nostres punts forts i punts febles?
Què volem ser?
Què podran valorar de nosaltres el dia de demà?

Mireu alguns dels videocurrículums que els alumnes de 4t d'ESO han preparat per poder presentar-se al món que els espera, destacant tot allò que els caracteritza i els fa millors.













diumenge, 29 de novembre del 2015

divendres, 27 de novembre del 2015

Patinatge freestyle amb 3r d'eso

A E.F aprenem una modalitat divertida del patinatge que consisteix en realitzar diferents trucs entre cons!


1r d'ESO. Drawing project. Still life
























Exposició Still life

Aquí podeu veure el treball final: Pintar amb llum. Sobre d’una cartolina negre els alumnes havien de donar volum als objectes partint de les zones il·luminades amb pintura blanca. Posteriorment  han donat les pinzellades finals amb pintura negre. Les obres tenen unes qualitats artístiques meravelloses.


dimecres, 25 de novembre del 2015

Hidden drawings. Dibuixos ocults. 1er d'ESO

Amb aquesta activitat de Drawing Project els alumnes han experimentat el dibuix invisible. A vegades hem d’alliberar-nos de les expectatives i les pors quan volem dibuixar. La sorpresa i la diversió és l’aliat de la creativitat.

dilluns, 23 de novembre del 2015

CIÈNCIAEXPOSICIÓ: Una expo divulgativa sobre la distribució de l'aigua al planeta - 1r ESO

On? Al passadís que comunica l'edifici de primària amb el de secundària.
Quan? Des d'avui mateix! 
Adient per? Adient per tots aquells que estigueu estudiant el cicle de l'aigua, l'Hidrosfera o que tingueu curiositat per saber com han fet "cabre" tota l'aigua del planeta dins d'una garrafa de no més de 8 litres?!










divendres, 6 de novembre del 2015

La fossilització - Clara, Anna i Maria - 4t ESO Biologia i geologia

   "Un fóssil és la petjada que ens ajuda a entendre el present i a intuir el nostre futur" 
Clara Jounou, Anna Graells i Maria Ibós, estudiants de biologia i geologia de 4t d'ESO.

diumenge, 25 d’octubre del 2015

Què plantem? Entrevistant als experts - Projecte Jardí Sostenible 1r ESO Cnat/Edfísica

Aquesta setmana hem fet un treball d'investigació en primera persona. Hem entrevistat gent de la Segarra que té i treballa l'hort. D'aquesta manera hem pogut esbrinar quines plantes ens poden convenir més per la campanya de tardor/hivern. Hem esbrinat varietats, necessitats, forma de plantar-les, cures que requereixen... Amb el buidatge de les nostres entrevistes i al càlcul de dimensions i superfície de les nostres parcel·les podrem dissenyar què i com ho plantarem, fer la llista de la compra i el dijous a plaça hi falta gent!



-Detall d'una de les entrevistes-


Escenificant les ciències - BioGeo 4t ESO: Galileu Galilei en primera persona.



Enhorabona a l'Anna Graells, el Lluís Dalmases i el Joan Zamora per sumar Art i humor a la ciència i Ciència a l'art i l'humor. Si hi doneu un cop d'ull veureu un brou de competències bàsiques de sabor intens!

VISITA D'OBRES




Aprofitant que els alumnes de 4r d'ESO de Tecnologia estem treballant l'habitatge i els processos de la seva construcció,  hem anat a fer una visita a peu d'obra.

L’Antonio, el cap d’obra, ha estat el nostre guia durant aquesta visita. Ens ha ensenyat com es feien els sostres, el terra, les estructures i parets, les escales i la teulada, entre d'altres.
Hem vist els principals materials i eines que s'utilitzen, com els tipus de maons, materials aglomerants i fins hi tot ens ha fet una demostració del funcionament de la grua.
La visita, ens ha ajudat a enriquir els coneixements sobre la construcció d’un habitatge i ,a la vegada, a estat una activitat divertida i entretinguda.

Agraïm a Construccions Beneit la seva atenció i dedicació per endinsar-nos en el mòn de la construcció.

(Autores: Laura Tena i Júlia Delgado.  Imatges fetes pels alumnes de 4t de Tecnologia )

divendres, 23 d’octubre del 2015

Més relats, més històries per explicar. En aquesta ocasió, ens ha tocat la loteria.


M’ha tocat la loteria

Aquell dia m’havia tocat la loteria. No literalment, esclar. Sinó d’una manera menys materialista. Tenia la sensació d’haver tornat a néixer, que la vida m’hagués donat una altra oportunitat.
Havia tingut una temporada difícil i em semblava que tothom s’havia posat d’acord per perjudicar-me. Evidentment, les coses no eren així, però jo en aquell moment no me n’adonava. Vivia obsessionada en què totes les desgràcies em passaven a mi.

Fins un dia que no semblava ser diferent als altres. Em vaig llevar, dutxar i preparar per anar a l’institut, com cada dia. Vaig sortir de casa i vaig arribar al pas de vianants de davant l’Ajuntament. Em vaig aturar, però el semàfor es va posar verd i vaig travessar. Quan era a la meitat del pas de vianants, un crit em va alarmar. Em vaig girar cap a la direcció d’on el crit provenia, però no vaig ser a temps de reaccionar. Tot m’estava agafant per sorpresa.

A partir d’aquell moment ja no recordo res més.

El pròxim record que tinc, és el d’aixecar-me en un hospital i tenir la meva mare, amb llàgrimes als ulls, suplicant-me que tornés. Quan em vaig despertar, ho vaig tenir clar... El crit, l’últim record que tenia, era per avisar-me que el cotxe estava venint cap a mi.


Segons el que em van explicar, havia estat una setmana en coma i durant aquest temps no tenien clar si me’n sortiria. Això em va fer reaccionar, em vaig adonar que la vida m’havia donat una oportunitat per adonar-me que l’estava desaprofitant. A partir d’aquell dia, ho veig tot diferent, perquè m’havia tocat la loteria, mai millor dit.

Anna Graells Mas
4t ESO