dimarts, 26 de novembre del 2013

Trobada Esportiva

El divendres passat a la tarda alumnes d’eso van participar de la Trobada Esportiva de Centres de Secundària de Guissona que s'organitza des del Pla Català de l'Esport a l'Escola. Es va realitzar a les instal·lacions esportives municipals, i el col·legi va participar amb tres equips de futbol 7 i dos equips de bàsquet, dels quals tres van quedar primers en alguna categoria. A més a més, algunes alumnes també van assistir a la divertida masterclass de dansa zumba.
 
 

We are working on our Christmas cards!

Els de 2n han fet unes postals fantàstiques al taller artístic del passat 25 de novembre. Però, per saber-ne més heu d'entrar al blog de Comenius!

http://activitatscomenius20132014.blogspot.com/b/post-preview?token=hrejl0IBAAA.DB2YqtqYQmlsijaGsYlvhA.Vpi6cB1T6znfldJQ7vkFaQ&postId=3380605863118533489&type=POST



dimarts, 19 de novembre del 2013

LA MODA AL S.XVIII

Durant unes setmanes, tot l'alumnat de 4rt d'ESO han treballat en un projecte d'història sobre el rococó que era un estil artístic nascut a França. Primer, per situar-nos, vam visionar la pel·lícula “Maria Antonieta”, després vam obrir el debat entre nosaltres per analitzar la situació històrica del moment i per concretar com enfocaríem el treball.

Vam crear 3 grups segons les classes socials o estaments de l’Antic règim.  Cada grup va començat a buscar informació i a pensar una idea original per exposar  que fos visual, original i entretinguda. 
El grup de l’estament privilegiat (reis, nobles,…) ha fet un "photocall" d'un home i una dona amb els seus millors vestits.
El grup dels pagesos o estament no privilegiat ha fet una família amb canyes, sacs, diaris, roba i molta imaginació.
El grup de la burgesia, classe social adinerada però no privilegiada,  ha fet en dues cartolines, un dibuix  d'una dona i  d'un home els quals aniran vestint cada setmana amb unes peces de roba i perruques també dibuixades i enganxades.
 Els tres grups han penjat una petita explicació al costat per poder informar-se del tema  i per aportar un nou coneixement a la resta de l’alumnat del centre.
Finalment els hem exposat tots al passadís de l'institut, i l’ alumnat està convidat a passar, veure i aprendre com es vestien al segle XVIII



LA MODA AL S.XVIII from músicasocials on Vimeo.

dimecres, 6 de novembre del 2013

"La Fossilització en versió exprés" - BioGeo 4t ESO








I ECORAID - Primer cicle d'ESO: Cooperació, divertiment, orientació, sostenibilitat i bon humor!!!

El propassat 31 d'octubre de 2013 vam celebra la I Ecoraid FEDAC- Guissona!

ü  Què és un raid?  Per definició els raids són competicions que combinen diferents modalitats esportives i que es desenvolupen, per equips, en el medi natural.

ü  En què consistia la nostra EcoRaid? Hem treballat diferents modalitats que van des de les esportives fins a les anecdòtic-divertides. El recorregut es va fer amb un mapa i full de ruta que fou entregat just abans de la sortida per conservar-ne el “seu secret”. Tota la ruta fou per l’entorn natural i històric de la vila. I la clau de l’èxit de cada grup residia en la seva habilitat en orientació. Un mapa detallat però complicat va ser la brúixola - GPS que va tenir cada  grup per moure’s per tot l’entorn natural i executar cada prova prevista. 
ü  Com s’hi participava? Calia, obligatòriament, passar per totes les proves i controls, i en cadascuna es marcava la “targeta de pas”. Es treballava en equip i calia recolzar-se, animar-se, dialogar, ensenyar-se, aprendre, en definitiva, cooperar i enriquir-se per poder avançar a la següent prova.
 ü  Qui hi podia participar? Tothom podia participar en el nostre raid! Per això hi hauvia dues categories d’equips amb ritmes diferents: Extrem (equips de 5 integrants amb ganes de competir i polir-se el recorregut amb la màxima velocitat i el mínim temps); Passeig (equips de 5 integrants amb ganes de paladejar i assaborir el jorn i el recorregut).
Precs i recomanacions:

ü  No dur paper d’alumini-estany-plata i fer ús d’envasos tipus carmanyola, tuperware o boc’n-roll per portar dinar i esmorzar. Quan acabem, utilitzar les papereres de l’entorn i, en cas de no trobar-ne, fer ús d’una bossa per dipositar-la al lloc pertinent quan calgui.

ü  Equilibrar les menjades del dia; portar aigua, a banda d’altres refrescs que ens facin il·lusió; portar alguna peça de fruita o altre aliment energètic. Participar en l’ecoraid comporta una despesa d’energia corporal i esquelètic – muscular important.
ü  Divertir-se molt! Fer anar les cordes vocals per parlar tant com es pugui! Riure amb ganes! Moure el cos, tot i molt, amb ritme! Seure poc, ara és el moment d’aixecar-se de la cadira sense permís!  Hem dit parlar? Doncs volíem dir xerrar pels descosits! 

I com va acabar tot plegat? Doncs ací us deixem un bocí d'alguns bons moments però recollir-los tots fou tasca impossible!!!

Ara, això sí, un plaer enorme celebrar l'ECORAID amb els nostres simpàtics -orientats- cooperatius- cordials-sostenibles alumnes de 1r i 2n d'ESO!












dimarts, 5 de novembre del 2013

SOM ARQUEÒLEGS I ARQUEÒLOGUES

L'alumnat de 1r d'ESO des de l'àrea de Ciències Socials estudien  les restes i les ruïnes dels pobles més antics. Han descobert com vivien els primers humans de la terra. Com que han aconseguit assolir amb èxit la seva feina, han elaborat el seu propi carnet d'arqueòleg o arqueòloga.