dijous, 15 de desembre del 2016

Cartell i díptic de la Fira d’entitats per la Marató de TV3 de Guissona - 3r i 4t Educació Visual i Plàstica

Un any més l’ajuntament ens ha brindat l’oportunitat de dissenyar el cartell i el díptic de la Fira d’entitats que es celebra el dia 18 de desembre, amb motiu de la Marató de TV3.
Tots els alumnes de 3r i 4t d’ESO s’han involucrat en l’execució de cartells i díptics per tal de realitzar una campanya publicitària real que arribés de forma clara i directa a tot el públic de Guissona. L’esforç i el treball han estat presents en cada una de les propostes realitzades però, finalment, els escollits són els següents:


3r d’ESO. Cartell. Dissenyadora: Clàudia Biosca





4t d’ESO. Díptic. Dissenyadors: Inés Garcia, Júlia Ribas, Guim Estruch i Roger Jounou 



dijous, 24 de novembre del 2016

ETS UN SUPERHEROI , TENS TALENT ..ara en vídeo
 
Avui els alumnes d'Informàtica de 4t ESO, hem anat a les aules de primària a presentar el video que fa unes setmanes ens vam demanar.
Davant la seva necessitat de poder tenir la cançó accessible per poder-la cantar tant a l'aula com fer-la arribar a casa, hem unit la cancó, amb la lletra i algunes imatges per crear aquest vídeo que els farà molt servei.


Aquí us deixem l'enllaç :


https://www.youtube.com/watch?v=xHhLKtDX3DA

divendres, 18 de novembre del 2016

Enriquidor testimoni

Gràcies a la tasca que està realitzant l'Institut Guttman i gràcies al Jacob Nadal, que ha vingut a visitar 4t d'ESO per explicar-nos la seva experiència, després que un desgraciat accident de trànsit el deixés en cadira de rodes de per vida! Amb un to sempre esperançador, el Jacob ens ha recordat la importància de la prudència i la seguretat en tots els àmbits de la vida, però especialment en tot allò que té a veure amb el trànsit i la circulació.

Gràcies per aquest enriquidor testimoni!




#Petits-grans Liniers classifiquen el Regne vegetal de FEDAC Guissona#



dijous, 17 de novembre del 2016

Al mercat a comprar planter!- Projecte El jardí sostenible de 1r d'ESO

El projecte El Jardí sostenible genera tasques setmanals a les que anem fent front en equip i amb il·lusió.

Aquesta setmana hem reestructurat la nostra campanya d'hivern i hem decidit que, amb valentia i amor cap a les plantes, allargarem la plantada per poder fer més recol·lecta. Som conscients que la bondat climatològica d'aquests dies ens ha pogut enlluernar; fins i tot confondre. Però també confiem molt en el nostre equip de treball i en els múltiples coneixements que estem adquirint des de moltes fonts diferents, inclosos els bons hortelans de Guissona. Així que carregats d'optimisme hem anat fer la tria i la compra de planter.


dimecres, 9 de novembre del 2016

A PEU D'OBRA




El alumnes de 4t de tecnologia hem estat de visita d’obres aprofitant que estem treballant l’habitatge i la seva construcció.
Enguany hem pogut visitar dos habitatges en construcció.
Un primer habitatge ja en un procés més avançat on hem pogut veure els i diferents tipus de revestiment, divisions dels espais i també l’inici de les instal.lacions de l’habitatge.


L’encarregat d’obra ens ha mostrat i explicat el procés de creació de les estructures fetes amb  formigó armat, que es la base de la construcció de la majora d’edificis.
El segon habitatge està en una fase  més inicial i ens ha permès veure l’esquelet de la casa i els primers tancaments que s’estan fent.  
Hem pogut veure diferents tipus de materials bàsics en la construcció.
La visita, ha ajudat a enriquir els coneixements sobre la construcció d’un habitatge sobre el propi terreny.
 Agraïm a Construccions Beneit i Construccions Tresens la seva atenció i dedicació per endinsar-nos en el mòn de la construcció.

(Fotografies de Júlia Ribas)

diumenge, 6 de novembre del 2016

XI Pujada a Montserrat



I va arribar, després d’un ajornament per mal temps , el gran dia.
Dijous 3 de novembre, 8 del matí . Tots els alumnes de 3r de ESO dins el bus preparats a emprendre el gran esdeveniment.
 
L’XI Pujada a Montserrat el nostre objectiu.  
Sortim del la boira de la plana i ens dirigim cap al punt de concentració amb la resta d’escoles. L’escola FEDAC- Monistrol en acull mentre esmorzem i comencem a fer les primeres coneixences entre escoles.
 
En total ens trobem 15 escoles FEDAC  tots alumnes de 3r. Som més de 600 participants. Sota el lema  No hi ha cim impossible! Som superherois!, iniciem l’ascensió.

El camí sinuós s’enfila costa amunt, la boira s’ha escampat del tot i regna un solet agraït.A mesura que pugem les cames pesen més però mica en mica s’omple la pica i quan ens n’ adodem , ja som dalt.
Ens espera un mural que ens dona la benvinguda amb els talents que els alumnes van afegint a mesura que arriben.
Temps de descans, recuperació i reforçar llaços amb nous companys de camí, ens agrupem a la plaça de davant la basílica on cada grup fa una presentació de la seva escola. I ens dirigim cap a l’interior on fem les pregàries.
Al sortir ens comencem a acomiadar dels nous amics, moments emotius al cant de l’hora dels adeus ens fa valorar el bon regust de boca que ens ha deixat aquesta trobada.
La trobada a Montserrat és única! 



dissabte, 8 d’octubre del 2016

L'smoothie verd de l'estudiant o com transformar una recepta casolana a unitats del Sistema Internacional - Física 2n ESO


Processos de digestió in vitro - Biologia humana 3r ESO

Estem estudiant els processos que tenen lloc durant la digestió. On i com es degraden els glúcids? I les proteïnes? I els greixos? Com l'aliment passa a bol alimentari? I a quim? I a quil? Quina és la composició de la saliva? i la del suc gàstric?

Els conceptes i el llenguatge científic s'enllacen uns amb altres construint cadenes interminables que dibuixen els nostres apunts i omplen el nostre cap.

La millor manera de traslladar tot aquest dibuix enorme que porta per títol " la digestió" és intentar reproduir alguns dels processos in vitro.

Us deixem algunes imatges de la nostra digestió "ex-corpòrea".





Galileus i Newtons del segle XXI - FisQuim 4t ESO



divendres, 7 d’octubre del 2016

Acampant al Jardí Sostenible - Projecte 1r ESO



      Engeguem un projecte anual que porta per títol El jardí sostenible i que es coordina des de les àrees de Ciències de la naturalesa i Educació física. 

El projecte, curricular i competencial, vol ser una plataforma de treball, estudi, aprenentatge, motivació i il·lusió. Iniciar-lo a l’aula ja és una realitat. 

Ara és el moment de sortir de l’aula i d’aquí neix l’activitat que avui us presentem: Acampada al jardí sostenible

L’activitat té per objectiu iniciar el curs amb un bon clima de convivència i treball en equip, perquè serà clau pel bon desenvolupament del projecte i per l’amplificació i significació de tot el que hi aprenguin. 

Dormir? Poc. O gens?! 
Gaudir? Molt. O moltíssim?!
Aprendre els uns dels altres, coneixe'ns, parlar i arribar a acords en molts aspectes de convivència? Rotundament sí!

Aquí teniu un bell resum en imatges:















divendres, 16 de setembre del 2016

Aplicant el mètode científic - FISQUIM 2n ESO

El mètode científic és un procés que serveix per investigar allò desconegut, un procés que utilitza l'evidència i l'experimentació.

Davant la pregunta "Per què se sura més al mar Mort?" els alumnes de física i química de 2n d'ESO s'han organitzat en equips de treball i, aplicant la metodologia científica, han proposat una  hipòtesi per donar resposta a la gran pregunta. 



La seva pròpia cerca i investigació sobre el tema els ha dut a dissenyar un experiment amb el que confirmar o descartar la seva hipòtesi.












Els dissenys no només han pogut validar o declinar la seva hipòtesi; han mostrat també el seu enginy i la seva creativitat.

Ara ja només queda el tram final: avaluar els resultats, redactar una bones conclusions i compartir la feina publicant un informe on es reculli tots els passos fets des de l'inici fins al final.