dilluns, 21 de novembre del 2011


EL COTXE ELÈCTRIC

El dilluns, 14 de novembre, els alumnes de 2n d’ESO, acompanyats per professorat de l'institut Mare de Déu del Roser, van anar a visitar els tallers Masanés i Instal·lacions SL, especialment per conèixer el funcionament del cotxe elèctric que allà tenen.

David Ribalta, enginyer mecànic especialitzat en energies renovables, els va explicar el funcionament i algunes característiques d'aquest vehicle elèctric:


  • No contaminen, són silenciosos i d’un consum mínim.

  • La bateria té una durada de 100 Km a 90/100 Km/h

  • Tenen uns 60 cv de potència màxima, és a dir, que poden arribar als 110 Km/h.

  • El motor està situat a darrere de l’automòbil.

  • Les rodes tenen tracció posterior.

  • Les marxes són automàtiques.

  • Hi ha una marca anomenada "Tesla", que fabrica solament cotxes elèctrics.

  • El cost d’un cotxe elèctric és superior al d’un cotxe normal, però els cotxes elèctrics tenen l’avantatge que en global són molt més econòmics.








ÉS MILLOR UN COTXE NORMAL O UN D'ELÈCTRIC?

El cotxe elèctric és difícil de veure pels carrers de Catalunya


Els cotxes elèctrics estan alimentats per bateries de 360 KB, cada 160 km a 90 o 100 km/h s’acaba la bateria; cal connectar-los a la xarxa elèctrica per recarregar-los. No produeixen emissions contaminants en el punt d'utilització i són unes de les millors solucions per desplaçar-se davant d’altres alternatives com els biocombustibles o el cotxe d'hidrogen.

Aquests vehicles no contaminen, són silenciosos i consumeixen poc. La seva potència és de 60 cv. i pot arribar a velocitats de 110Km/h., però en un futur és preveu augmentar la potència per poder circular a més velociat.

No tota l’energia necessària per propulsar un vehicle la produeixen les rodes, una part la produeix el motor (i una part d’ella és perd a causa del moviment de fracció i calor), que en el cas d’aquests cotxes està situat a la part de darrere. Les les rodes del darrere són les que fan la força per impulsar el vehicle. Aquest motor és pot controlar; tu pots elegir si vols un cotxe econòmic, de ral·li... . Les marxes són automàtiques en tots els cotxes elèctrics.

Hi ha una marca anomenada “Tesla”, que solament fàbrica cotxes elèctrics, perquè el petroli no durarà per sempre, ja que és un recurs limitat.

El cost d’un cotxe elèctric és superior al d’un cotxe normal. El seu preu pot arribar als 19.800 €, tot i que en global el cotxe elèctric és molt més econòmic, perquè estan alimentats per bateries, a diferència dels normals, que has de pagar un combustible molt més car.

El problema d’aquests cotxes és que són de recàrrega lenta, és a dir tarden a carregar-se entre 4 o 8 hores. Només alguns fabricants preveuen la incorporació de recàrrega ràpida en un futur (30 minuts).

Aida Condal, 2n ESO


*Des de l'institut del Col·legi Mare de Déu del Roser de Guissona, volem agrair l'atenció que Masanés i Instal·lacions SL va tenir amb el nostre centre, i en especial als alumnes de 2n d'ESO del centre. La notícia aquí publicada és només una petita mostra dels treballs realitzats pels alumnes d'aquest curs.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada