divendres, 23 de desembre del 2011

A fer boles de Nadal!!

Els de 2n d’ESO han realitzat aquestes senzilles però originals boles de Nadal a la classe de plàstica. Us deixem la recepta per si algú s’anima a fer manualitats per Nadal. Material: boles de porexpan, roba amb motius nadalencs, agulles i cordó daurat.
Procediment: 1r marquem els centre de la bola i dibuixem amb llapis un traçat que recorri dos diàmetres perpendiculars entre si, dividint la esfera en 8 triangles.
2n comprovem que les línies ens hagin quedat el més simètriques possibles i amb l’ajut d’un cúter fem un tall d’un centímetre de profunditat al voltant de totes les línies traçades amb llapis.
3r Col•loquem els trossets de roba sobre la bola (prèviament retallada amb forma triangular, una mica més ample que els triangles de la bola), i amb l’ajut de qualsevol estri que sigui prim i una mica punxegut anem introduint la tela per la ranura realitzada amb el cúter.
4t Farem servir el cordó daurat per terminar la nostra bola de Nadal. Simplement ha de cobrir les ranures fetes amb el cúter, es fixa amb agulles. Finalment fem uns llacets a la part superior.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada