dimecres, 9 de març del 2011

Iniciem el treball de síntesi

El treball de síntesi és un projecte interdisciplinari format per un conjunt d'activitats d'ensenyament/aprenentatge concebudes per comprovar si s'han aconseguit, i fins a quin punt, les capacitats formulades en els objectius generals establerts en les diferents àrees curriculars.
El títol del treball de síntesi d'aquest any és "Dibuixem un camí professional de futur" en què l'alumnat de 1r d'ESO investigarà durant uns dies sobre algunes de les possibles rutes acadèmicoprofessionals que podem trobar en la nostra població.
Els objectius d'aquest treball d'investigació són, fonamentalment, que l'alumne/a treballi de manera autònoma, de forma cooperativa i individual, basant-se amb els recursos que té en línia, l'experiència personal i la capacitat d'autoaprenentatge.
A partir d'aquestes premisses, haurà d'avaluar la importància d'una professió des del punt de vista social, cultural, econòmic i vital, així com, analitzar les capacitats físiques, emocionals i intel.lectuals necessàries per realitzar qualsevol d'aquestes feines.
Tindran l'oportunitat de fer un seguiment a temps reals i in situ de cadascuna de les professions assignades, experimentaran en primera persona la fermentació del pa, tractaran i debatran temes relacionats amb la paritat laboral, treballaran en equip i per l'equip, expressaran les seves opinions i es comunicaran, etc.
El recull de totes les activitats realitzades durant aquests dies es presentarà a l'equip docent el proper 17 de març i finalment es farà una exposició oral per grups el dia 30 del mateix mes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada